Prisforhandling: Her bliver der givet de største rabatter på husene

Præcis som på sommerferiens basarer under varmere himmelstrøg kan det også på boligmarkedet være svært at vide, hvor meget man kan tillade sig at prutte om prisen.

Arkivfoto. Præcis som på sommerferiens basarer under varmere himmelstrøg kan det også på boligmarkedet være svært at vide, hvor meget man kan tillade sig at prutte om prisen.  Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup

På den ene side vil man gerne have varen, man har udset sig i mængden, på den anden side vil man ikke snydes. Og modsat på feriens markeder kan der være rigtig, rigtig mange kroner at forhandle om, når det kommer til huskøb. Det skriver den uafhængige boligside Boliga.

I årets første kvartal blev husene rundt om i landets kommuner således handlet med afslag, der ligger helt op til 16,8 procent under den pris, villaerne sidst var udbudt til.

På Lolland og Langeland, hvor der blev givet de procentvis største afslag i første kvartal,* svarer de over 16 procent til, at hussælgerne har givet håndslag med køberne efter forhandlingsrabatter på  henholdsvis 58.000 og 102.000 kr.

Vestegnen og længere fra hovedstaden

På Københavns vestegn - og i en stribe andre byer rundt om på Sjælland - har sælgerne ikke haft samme held med at score helt så store forhandlingsrabatter på deres hushandler i første kvartal.

Det er nemlig kommuner som Ringsted, Tårnby, Solrød, Albertslund, Glostrup og Køge, der tegner sig for de mindste nedslag på boligmarkedet anno 2017.

Her blev der således blot givet mellem 3,9 og 4,3 procent i forhandlingsrabat, når køber og sælger skulle nå til enighed.

Det svarer til, at husene i Ringsted, der er den by, hvor sælgerne er sluppet med de mindste afslag, i gennemsnit blot har ladet sig tale 50.000 kr. ned i pris.

Villaer i storbyerne

Selvom priserne på villa-kvadratmeterne i Danmarks få rigtig store byer er oppe i et leje, hvor mange har svært ved at følge med, har størrelserne på den gennemsnitlige forhandlingsrabat ikke forandret sig meget i løbet af de senere år.

Ser man på første kvartal tre år tilbage, har det procentvise afslag nemlig både i København, Aarhus eller Odense ligget i nogenlunde det samme leje.

I København fik huskøberne i første kvartal således forhandlet 5,4 procent af den aktuelle udbudspris mod 4,9 procent året før.

I Aarhus blev der ifølge Boliga givet et afslag på runde fem procent i samme periode mod 4,7 procent i første kvartal sidste år.

Og i Odense får man den højeste storby-rabat. Her kunne prisen nemlig forhandles 7,7 procent ned i første kvartal.

Se hvor meget huspriserne er faldet i dit område

*Der er kun medtaget kommuner, hvor der minimum er foretaget 20 handler af villaer og rækkehuse i 1. kvartal. Tallene viser forskellen mellem boligernes sidst kendte udbudspris og salgsprisen, populært kaldet 'forhandlingsrabatten'.

LÆS MERE