Prisfald rammer også fritidshuse

Nu er også sommerboligen ved havet eller skoven begyndt at rasle ned i pris.

Foto: Arkivfoto: Lea Mailandt Mathiesen. Nu falder også priserne på fritidshuse.
Læs mere
Fold sammen

Også sommerhuse og lejligheder er nu hårdt ramt af den lammelse, der præger det danske boligmarked.

Fritidshuse holder dog fortsat stand som et af de steder, hvor priserne falder mindst. Hen over det sidste år er der således »kun« blevet kappet knap fem procent af prisen på et typisk dansk sommerhus. Det er betydeligt mindre end på huse og lejligheder i de større byer.

Udviklingen hænger formentlig sammen med, at ledigheden i Danmark fortsat er historisk lav, og beskæftigelsen rekordhøj. Det betyder, at de fleste har råd til at beholde deres fritidshus og endnu ikke er presset ud i et salg af økonomiske omstændigheder.

Sommerhuse går ellers for at være noget af det første, som sælges, hvis økonomien for alvor strammer til. Men ind til videre har det store flertal af danskere en rimelig god økonomi – trods den megen snak om finanskrise.

Læs også: Bundrekord på boligmarkedet

Prisfaldende på lejligheder i København er tæt på 14 procent og dermed skulle det nu være muligt at få en lejlighed på 75 kvadratmeter for knap to millioner kroner.

Der er dog betydelige forskelle fra bydel til bydel, og eksempelvis på Frederiksberg og i indre by er priserne fortsat over 30.000 kroner per kvadratmeter, mens de på Nørrebro nu skulle være nede på 20.000 kroner. Dermed skulle en mindre studielejlighed på 45 kvadratmeter nu igen kunne købes for under én million kroner. Det fremgår af de nye tal, som Realkreditforeningen og Realkreditrådet udsendte i går.

Læs også: Sommerhuse brager ned i pris