Prisfald på ferieboliger i udlandet

Efter boom-årene er fritidshusene i mange ferieområder tilbage i et overskueligt prisleje.

Foto: Modelfoto: Colourbox
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der har ikke været meget gang i forretningen for John Andersen, direktør i SunshineWorld, de seneste år. Firmaet hjælper danskere med at købe ferieboliger i udlandet, og det har der ikke været meget interesse for, siden finanskrisen satte sig på dagsordenen.

En feriebolig i udlandet er typisk den tredje bolig, og den er nem at spare væk, når det strammer til. John Andersen forudser, at det ikke bliver meget bedre i 2010.
”Vi mærker måske nogle små spirer nu. Men markedet har været helt nede i kælderen,” siger han.

Find et område: Omvendt kan det være et godt tidspunkt til at begynde at kigge sig om, hvis man har en drøm om at eje et hus i et solskinsparadis ude i verden. De færreste køber et hus i et område, de ikke kender i forvejen. Og et minimum af lokalkendskab er også godt at have med i bagagen, inden man køber.

Så hvis man ikke allerede har forelsket sig i et område, er det en god ide at finde frem til et yndlingsområde, så man kan nå at handle, inden priserne igen for alvor stiger.
Af de områder, Sunshineworld arbejder med, nævner John Andersen særligt to, hvor priserne er faldet: Florida og Spanien. Begge områder var efterspurgte af købere fra lande og regioner, der er særligt ramt af finanskrisen.

Florida er et ferieparadis for mange fra det rige, nordøstlige USA, mens englænderne før finanskrisen kastede deres kærlighed på Spanien. I Spanien er priserne nu nede omkring 2000-niveau, og i mange tilfælde er priserne halveret.

Markederne i Tyrkiet og Bulgarien blev populære på højkonjunkturens top, og danskernes interesse for dem er stort set faldet helt væk, oplyser John Andersen. Alligevel er priserne her ikke faldet helt så meget og er kun nede på niveauet fra 2004.

Læs også:

Sådan køber du fritidshus i udlandet