Prisen på sommerhuse er tippet mod vest

Det er blevet dyrere at købe sit fritidshus ved vestkysten.

Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er blevet dyrere at købe sit sommerhus i den stride vestenvind end ved de mere stilfærdige kyster mod øst. Ved Lillebælt og Kattegat har priserne siden sidste efterår ligget på et lavere niveau end konkurrenterne i vest, viser nye tal fraboligsiden.dk.

I dag koster de vestjyske sommerhuse i gennemsnit 19.500 kr. pr. kvm., mens de østjyske ligger på en pris, der er cirka 1.000 kroner lavere. Dermed er priserne i vest omkring 5 pct. højere end i øst.”I flere år var udbudspriserne på de østjyske sommerhuse højere end på de vestjyske. Priserne er imidlertid faldet i begge dele af Jylland og i nogenlunde samme takt. Sidste efterår steg udbudspriserne i Vestjylland så pludseligt og ganske markant i løbet en måned til to, hvorpå de lagde sig på et højere niveau end i Østjylland. Siden har de vestjyske udbudspriser ligget ganske stabilt, mens faldet er fortsat i øst, ” siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos Boligsiden i en pressemeddelelse.

Udbuddet af sommerhuse til salg er steget de seneste tre år. I dag står 3.300 huse til salg i Vestjylland, mens tallet ligger noget lavere på godt 2.500 i det billigere Østjylland.Og normalt vil det større udbud i et område være udtryk for en lille efterspørgsel, hvilket vil trykke prisene.

"Men det er ikke helt, hvad der er sket i Vestjylland. Det er i hvert fald ikke en konklusion, man entydigt kan drage af tallene,” siger Birgit Daetz.

Noget kunne derfor tyde på, at de vestjyske sælgere af sommerhuse måske sætter overliggeren en smule for højt i forhold til deres østjyske konkurrenter - hvilket underbygges til dels af liggetiderne, som i Østjylland er på cirka et år, mens den i Vestjylland er to måneder længere.