Prisen på populært flekslån stiger

F5-lånet er blevet til et populært lån efter en periode, hvor det kostede omkring det samme som F1-lån, men nu bliver det dyrere.

Foto: Bax Lindhardt.
Læs mere
Fold sammen

Det skriver Jyllands-Posten Erhverv.

Et af de mest populære lån er F5-lånet, der nu efter en rentetilpasning ser en stigning i renten. Særligt de lange renter er gået op, men boligejere med F5-lån kan også mærke stigningen.

Forskellen i den månedlige ydelse mellem F1- og F5-lån er således steget de seneste par måneder. Dog er den månelige ydelse på 1080 kr. for F5-lån stadig lav set i et historisk perspektiv, hvilket ligeledes gælder for F1-renten på 1,25 pct.

»Inden boligejerne fravælger F5-lånene på den bekostning, bør de huske, at årsagen til, at det er blevet dyrere, er, at markederne forventer, at renten vil stige i de kommende år. Så selv om F1-lånet ser billigt ud lige nu sammenlignet med F5-lånet, kan det meget vel vise sig, at F1-lånet ender med at koste det samme eller ligefrem mere, end det et F5-lån koster i dag, hvis vi kigger flere år frem«, påpeger Lise Nytoft Bergmann, der er boligøkonom i Nordea Kredit.