Prisen på ejerlejligheder er den højeste i fem år

En ny opgørelse viser, at salgspriserne på ejerlejligheder er steget markant de seneste fem år.

Lejlighedskompleks på Teglholmen i Københavns Sydhavn. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis man overvejer at sælge sin bolig, er det et godt tidspunkt at slå til. Det viser en række målinger foretaget af Boligsiden.dk. Boligmarkedet ligger netop nu på det højeste, der er målt de seneste fem år.

Det er ikke overraskende lejlighedspriserne i de store byer, der stiger, fortæller Kommunikationsdirektør Birgit C. Daetz fra Boligsiden.

»Priserne på ejerlejlighederne har været stigende siden 2012. Priserne lige nu er de højeste, der overhovedet har været i fem år, og vi kan se, at prisen stadig stiger. Der er flere, der betaler mere end udbudsprisen, der er øget interesse, og folk har mindre betænkningstid. Der er rift om lejlighederne,« siger Birgit C. Daetz til Berlingske Nyhedsbureau.

Hun fortæller samtidig, at den samme tendens gør sig gældende med andelsboliger, villaer og rækkehuse, der også bliver revet væk.

Prisstigningerne ses i flere af landets større byer. Særligt i Københavns Kommune oplever man markante stigninger. Fra januar 2015 og frem til juli er prisen per kvadratmeter steget cirka 3.700 kroner i gennemsnit. Det svarer til, at en lejlighed på 80 kvadratmeter i landets hovedstad nu kan indbringe 300.000 kroner mere, end den kunne ved årsskiftet. Spørger man Birgit C. Daetz, hvad udviklingen skyldes, er svaret klart:

»Der er mange, der vil flytte til byerne. Det presser prisen op, at der er flere segmenter, der flytter ind til byen. Samtdig har den lave rente også haft betydning. Folk har flere penge at købe for,« fortæller kommunikationsdirektøren.

Hvis man kigger på stigningen på landsplan, er salgsprisen på ejerlejligheder 11,5 procent højere end i juli 2014. En udvikling, som Birgit Daetz er overbevist om vil forsætte:

»Det ser ikke ud til, at markedet er mættet. Inden man har set sig om, er den lejlighed, man troede, man kiggede på, solgt. De sælges på kortere tid.«