Prisdyk sætter gang i sommerhussalget

Noget tyder på, at sommerhussælgerne har for store forventninger til, hvad de kan få for deres fritidshuse. Pæne prisfald i Nordjylland og Østjylland har i hvert fald sat gang i salget af fritidshuse i disse landsdele.

Sommerhusområde, Vejby. Fold sammen
Læs mere
Foto: Morten Juhl
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Salget af sommerhuse steg i årets første to måneder med 2,6 pct. i forhold til samme periode sidste år, hvor aktiviteten ellers var høj. Men det er især Øst- og Nordjylland, der trækker salget op, viser tal fra Boligsiden.dk

I Nordjylland er antallet af solgte sommerhuse steget med 15,7 procent i årets første to måneder sammenlignet med samme periode sidste år, og i Østjylland er sommerhussalget steget med hele 46,7 procent i samme periode.


»Salgspriserne er faldet henholdsvis 9,4 og 8,5 procent i Øst- og Nordjylland det senest år, og de faldende priser kan have vendt boligkøbernes interesse mod disse områder,« siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.Sommerhusmarkedet på Sjælland har til gengæld ikke kunnet holde niveauet fra sidste år. I Region Sjælland er antallet af handler faldet med 6,3 procent, når man sammenligner de to første måneder af 2015 med de to første måneder af 2016. I Region Hovedstaden er antallet af handler faldet med 4,9 procent i samme periode.Landsdelen Vestjylland har ikke kunnet leve op til sin østjyske modpols succes, og Vestjylland har haft et fald i antallet af sommerhushandler på 10,3 procent fra de to første måneder af 2015 til samme periode i 2016.

»Prisudviklingen har ligget stille i både Vestjylland og Nordsjælland, så det kan have gjort, at boligkøberne har fundet andre områder mere interessante,« siger Birgit Daetz.På Fyn har det været rigtig godt at være sommerhussælger i år. Ifølge Boligsiden.dk lå salget i januar og februar 11,1 pct. over sidste år, men samtidig lå salgsprisen på et sommerhus på Fyn i februar 8,5 procent over niveauet fra februar 2015