Presset ejendomsmatador sætter pragtpalæ til salg for 52 mio. kr.

Den tidligere ejendomsmilliardær kastede i fredags familiens 659 kvm. store hjem siden 2003 på markedet. Villaen byder på fuld panoramaudsigt over Øresund, tennisbaner og indendørs pool

Den tidligere ejendomsmogul og milliardær Ole Vagner opgav i fredags familiens hjem siden 2003 og satte sin pragtvilla på Vedbæk Strandvej til salg for svimlende 52 mio. kr. Fold sammen
Læs mere
Foto: Peter Helles Eriksen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den tidligere ejendomsmogul og milliardær Ole Vagner opgav i fredags familiens hjem siden 2003 og satte sin pragtvilla på Vedbæk Strandvej til salg for svimlende 52 mio. kr.

Palæet er en af Strandvejens allerstørste og den glade køber kan se frem til at overtage 659 kvm. bolig, en grund på over 5.000 kvm. og en kælder på yderligere 115 kvm.

Ejendomsmægler Ivan Eltoft Nielsen fra firmaet af samme navn beskriver ejendommen som følger:

»Der er tale om enestående beliggenhed for enden af lille lukket vej direkte til Øresund. Det er en af de mest markante, men også mest diskrete villaer på Øresundskysten. Grunden er højt beliggende med en imponerende panoramaudsigt, tennisbane, indendørs pool og store terrassearealer. Selve den skrånende grund mod er meget flot anlagt med et smukt farvespil af forskellige planter. Indenfor er der bl.a. pool og wellness-afdfeling«

Ivan Eltoft Nielsen vurderer, at prisen på 52 mio. kr. ligger helt i tråd med, hvad tilsvarende Strandvejs-villaer sælges for i øjeblikket.

»Mange af de store villaer handles i diskretion, men hvis man følger med i markedet, ved man, at en stor villa for nylig blev handlet til 58 mio. kr.,« siger han.

Det er ingen hemmelighed, at Ole Vagner er økonomisk presset. I februar kom det frem, at bagmandspolitiet havde ransaget flere adresser med tilknytning til Ole Vagner.

Ifølge Børsen er Ole Vagner mistænkt for skattesvindel for et tocifret millionbeløb, og politiet beslaglagde både computere og telefoner fra de ransagede adresser. Han lagde efterfølgende ikke skjul på, at rystet ovenpå et par hektiske døgn, hvor myndigheder ransagede ham og hans samarbejdspartnere. Ole Vagner befinder i dag bl.a. i Cambodja, hvor han sammen med et par forretningspartnere forsøger at etablere et nyt forretningseventyr i form af et Lotto-lignende spil.

Ole Vagner blev milliardær i 2007, da han solgte ejendomskoncernen Keops til islandske Baugur Group. Salget gjorde ham dengang til en af Danmarks rigeste. Siden finanskrisen har Ole Vagner tabt det meste af sin formue.

Umiddelbart efter salget af Keops investerede han i finanskoncernen Capinordic, og han havde en væsentlig ejerandel, da Capinordic Bank krakkede i 2010. Det kostede Ole Vagner et indhug i sin formue. Men endnu større tab led han dog på sin investering i den børsnoterede ejendomskoncern Nordicom.

Ole Vagner købte villaen på Vedbæk Strandvej i 2003. I 2009 solgte han den til sit selskab Hegedal ApS, og lejede sig så ind. Hegedal ApS har det økonomisk dårligt med et underskud på over 175 mio. kr. og en negativ egenkapital på 212 mio. kr. i seneste tilgængelige regnskab, hvor revisor også gør opmærksom på, at der er usikkerhed om selskabets evne til at fortsætte driften.

Berlingske Business har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Ole Vagner mandag eftermiddag.