Postkassen skal helt ned til indgangen

Ny lov skal spare postbudet for trættende ture på trapper.

Det skal være slut med, at postbudet bringer posten op på femte sal - fremover skal etageejendomme udstyres med postkasser ved indgangen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Foto: Morten Juhl

En ny postlov kræver fra udgangen af i år, at alle danske etageejendomme opsætter postkasser ved indgangen. Det skal være til gavn for postbudene, som dermed kan sløjfe uddelingen mellem hver brevsprække på alle etagerne.

Lovændringen har allerede betydet at markedet for postkasser er eksploderet, skriver Børsen. Således forventer Danmarks største postkasseproducent ME-FA at omsætningen stiger med flere hundrede millioner kroner – svarende til over 50 procent.

- Vi venter en væsentlig vækst i år på grund af postloven. Specielt i nedgangstider er det en vigtig mulighed, vi får her. Vi kunne allerede se en effekt sidste år, men 2009 er det store år, siger Søren Andersen, konstitueret adm. direktør i ME-FA i Taastrup.

De nye lovkrav til opsætning af postkasser trådte allerede i kraft i 2005, men den endelige deadline er først med udgangen af 2009.