Populært boliglån lukker, men frygt ej

Renten falder, og det gør, at det fra i dag ikke længere er muligt for boligejerne at tage det populære 30-årige tre procents lån med afdragsfrihed. Men et endnu billigere lån er klar på hylderne.

Så er det slut for de danske boligejere med et af historiens billigste boliglån, men et nyt og endnu billigere ligger allerede klar på hylderne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

Så er det slut for de danske boligejere med et af historiens billigste boliglån, men et nyt og endnu billigere ligger allerede klar på hylderne.

Sådan lyder det fra Nordea Kredit.

Kommentaren kommer efter at renten i de sidste to uger er faldet. Det har gjort, at kursen på det meget populære 3 pct. lån med 10 års afdragsfrihed er røget over 100. Det vil sige, at boligejerne fra i dag ikke længere kan få det lån.

»Boligejerne skal dog ikke fortvivle af den grund. Snarere tværtimod. Alle realkreditinstitutter har nemlig allerede et 30-årigt to og et halvt pct. lån på hylderne til en attraktiv kurs på pt. 96,5. Ønsker boligejeren derfor et 30-årigt fastforrentet lån uden afdrag kan det fortsat lade sig gøre - og det endda til en lavere rente,« siger boligøkonom i Nordea Kredit, Lise Nytoft Bergmann.

»For alle de boligejere, som i øjeblikket overvejer at konvertere ned i rente, er kursstigningen også en god nyhed. Det gør nemlig deres konvertering endnu mere attraktiv, idet kursstigningen betyder, at de vil få en lavere restgæld end for blot to uger siden,« siger Lise Nytoft Bergmann.

Hun fremhæver, at den månedlige ydelse for et lån på en mio. kr. er 240 kr. lavere for det nye 2,5 pct. lån end på det gamle. Mere præcist koster det nye lån efter skat 2.000 kr. om måneden, mens tre pct. lånet koster 2.240 kr.

Der er tale om fastforrentede 30-årige lån uden afdrag.

Rentefaldet skyldes i høj grad, at der er mere usikkerhed om, hvordan den internationale økonomi udvikler sig med store spændinger i blandt andet Ukraine. Det får investorerne til at søge mod de mere sikre obligationer og kurserne begynder at stige og renterne falder.