Populære postnumre: Her bliver flest huse solgt på et splitsekund

Arkivfoto. Og sidder man så og tænker »Gug Visse, hvor boligerne så bliver solgt hurtigst?« - Ja, så har du selv givet svaret. Flest lynsalg finder man nemlig i netop Gug, Visse og omegn. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen

Blomsterne står friske og nyindkøbte i vaserne, der er luftet ud, ruderne er pudsede, og rodet er gemt væk i skabene. Huset venter bare på ejendomsmægleren og på de potentielle købere.

De fleste nyslåede boligsælgere håber nok, at det allerede er ved det første åbent hus, at den rette køber dukker op.

Men skal man kunne skrive lynsælger på cv'et, er der nogen byer, der er bedre at bo i end andre. For mens sælgere i visse dele af landet knap når at få plastret vinduer og hække ind i til salg-skilte, før underskriften er i hus, så er drømmen om et lynsalg andre steder noget nær en utopi.

Det viser nye tal fra Boliga.*

Og sidder man så og tænker »Gug Visse, hvor boligerne så bliver solgt hurtigst?« - Ja, så har du selv givet svaret. Flest lynsalg finder man nemlig i netop Gug, Visse og omegn.

Det er nemlig postnummer 9210 - der hører til Aalborg SØ - at den største andel boliger finder en ny ejer inden for de første 21 dage på markedet.

Helt præcist var det for 4,4 procent af husene, der blev lukket en handel så hurtigt.

Paradis for børnefamilier

Det kommer da heller ikke bag på den lokale mægler Brian Harbo fra RealMæglerne Brian Harbo, at området stryger til tops. Det er nemlig et attraktivt sted at bo for særligt børnefamilier, fortæller han til Boliga:

»Stort set hele området hænger sammen i stisystemer, så børnene ikke skal ud på vejen, når de skal i skole. Der er et stærkt foreningsliv, flot natur og så er Aalborg centrum kun en cykeltur væk. Ligesom motorvejen også er i nærheden. Derfor oplever vi i øjeblikket, at vi har flere købere end huse«, siger Brian Harbo.

Det er dog ikke kun i Nordjylland, at mæglerne kan sælge huse med lynets hast.

I både Åbyhøj ved Aarhus og i Esbjerg V var 3,7 procent af handlerne lukkede på tre uger, mens det i Rødovre, vest for København, var 3,6 procent af handlerne, der blev lukket på kort tid.

Spejder efter snappe købere

Andre steder i landet går det dog mere trægt med at få lukket aftalerne. Faktisk må flere byer - og derved postnumre - tage til takke med et rungende nul, når det handler om mængden af lynhandler.

I Nakskov, Odder og Sorø er der således nul procent handler, der bliver indgået på under 21 dage. Næsten samme skæbne lider man i Odense N og Holte - omend man sniger sig op på en andel lynsalg på 0,3 procent af de samme handler.

Også i 2900 Hellerup tager det tid for køberne at træffe den endelige beslutning.

Her var det blot i 0,4 procent af handlerne, der blev solgt inden for de første tre uger. En andel kystbyen deler med de noget nordligere beliggende byer Farum og Helsinge.

Ligesom Struer i Vestjylland også kun har handler i 0,4 procent af tilfældene.

Her kan du se de huse, der er udbudt i Aalborg SØ - hvor der er flest lynhandler i Danmark

*Boliga har opgjort, hvor mange af de i fjerde kvartal solgte villaer/rækkehuse, der er blevet solgt på mellem 3 og 21 dage. Der er kun medtaget postdistrikter med min. 20 handler.