PKA scorer gevinst på salg af tysk havmøllepark

Efter få års ejerskab har pensionskassen PKA netop sikret sig en gevinst på knap 1 mia. kr. på salg af sin andel i havmølleparken Butendiek i Nordsøen - 32 kilometer fra den tyske ø Sylt.

Foto: Erik Refner. PKA's administrerende direktør, Peter Damgaard Jensen.
Læs mere
Fold sammen

PKA købte en andel i vindmølleparken på 22,5 pct. i 2013 og ville under normale omstændigheder fastholde ejerskabet i den fulde levetid, typisk i 25 år. Imidlertid greb pensionskassen muligheden for at sælge andelen til et konsortium anført af japanske Itochu.

- En gevinst på næsten 1 mia. kr. på bare tre år kan vi kun være tilfredse med. Derfor vil vi også fortsat følge vores strategi med at investere i alternativer - og det kan meget vel være en ny havmøllepark, hvor vi kan kombinere gode afkast med at gøre en positiv forskel for klimaet, siger PKA's administrerende direktør, Peter Damgaard Jensen, ifølge en meddelelse.

Han understreger, at det for PKA, der med Butendiek har investeret i fem havmølleparker, også har været vigtigt at få slået fast, at den type af alternative investeringer giver gode afkast til PKA's 275.000 medlemmer.

Salget giver PKA et årligt afkast på investeringen på cirka 25 pct.

/ritzau/FINANS