PKA-pensionskunder risikerer milliardtab

Pensionskassen PKA har investeret en milliard kroner i miljøselskabet Genan, der ifølge Jyllands-Posten balancerer på randen af et regulært kollaps.

ARKIVFOTO. Tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen besøger dæk-genanvendelses-virksomheden Genan i Viborg onsdag den 9. juni 2010 hvor han blev modtaget og vist rundt af idemand og grundlægger Bent Nielsen (tv ) (Foto: Preben Madsen/Scanpix 2010) Fold sammen
Læs mere
Foto: Preben Madsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

260.000 ansatte i social- og sundhedssektoren har over en milliard kroner i klemme i en investeringsskandale, der er under optrævling i pensionskassen PKA, skriver Jyllands-Posten.

PKA har ifølge avisen investeret tungt med især sygeplejerskernes penge i miljøvirksomheden Genan, der formentlig om få dage offentliggør et regnskab med store tab.

Ifølge Jyllands-Posten har selskabets aktionærer og banker i weekenden forgæves forhandlet om en redningsplan for virksomheden, men uenigheder med selskabets stifter og anden storaktionær, Bent A. Nielsen, har ifølge centralt placerede kilder spændt ben, og virksomheden balancerer nu på randen af et kollaps.

»Situationen er rigtig svær, men jeg har fuld tiltro til, at ledelsen i PKA kæmper for at finde den bedst mulige løsning,« siger formanden for Dansk Sygeplejeråd og næstformand i PKA, Grete Christensen.

Hverken hos PKA eller Genan vil man udtale sig om tallene, før regnskabet er godkendt.