PFA tilbyder selv omstridte rabatter

Pensionsgiganten PFA er blevet taget med fingrene dybt nede i den kagedåse, som selskabet i en opsigtsvækkende branchestrid har anklaget andre aktører for at snuppe af.

PFAs direktør Henrik Heidebys navn omtales i en mail til kunde med et tilbud, som PFA har kritiseret konkurrenterne for. Fold sammen
Læs mere
Foto: Arkivfoto: Erik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Børsen kan i dag afsløre en mail, hvori PFA Pension tilbyder C20-selskabet DSV et kontant millionbeløb og rabat for at fastholde transportgiganten som kunde. Og netop dette er en praksis, som PFA har anklaget forsikringsmæglere for og bedt Finanstilsynet om at undersøge.

»Endelig kan jeg forstå, at Henrik Heideby (administrerende direktør i PFA Pension, red.) har givet tilsagn om, at give DSV et fastholdelsestilskud på 1 million kroner, der enten kan gå direkte til jeres bundlinje eller til medarbejdernes pension,« skriver direktør for Salgsudvikling i PFA, Thomas Bülow, i brevet til DSV.

Sagen er særligt prekær for PFA, idet selskabet for nylig har rettet henvendelse til Finanstilsynet, hvori pensionsgiganten anklager danske virksomheder for at »tilrane sig« medarbejdernes pensionspenge i samarbejde med pensionsmæglerne.

I PFA afviser koncerndirektør Lars Ellehave-Andersen dog, at der skulle være noget forkert i tilbuddet. Han forklarer, at denne type tilskud er hverdagskost i en presset pensionsbranche.