PFA slog konkurrenterne på afkastet i 2015

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Pensionsselskabet PFA slog alle konkurrenterne på afkast i 2015, mens kunderne hos AP Pension trak nitten. Det viser en analyse fra Morningstar ifølge Børsen.

Godt hjulpet på vej af en stor portion danske aktier leverede PFA et afkast på 8,8 pct., hvilket var det bedste afkast blandt en række markedsrenteprodukter. På andenpladsen lå Skandia Livscyklus fulgt af Nordeas Vækstpension Index på en tredjeplads.

- Vi er blandt andet gået udenom emerging markets og har haft mange danske aktier - og så har vores globale aktier klaret sig 7 pct. bedre end det brede verdensindeks, siger Anders Damgaard, koncernfinansdirektør hos PFA, til Børsen.

AP Pension har tilsvarende haft et svært 2015 med et afkast på 2,7 pct. på det mest populære produkt, AP Active, og her skal forklaringen på udviklingen ligeledes findes i danske aktier.

- Vi har gjort det skidt i forhold til vores konkurrenter, fordi vi ikke har særligt mange danske aktier, og fordi vi valutaafdækker, siger Søren Dal Thomsen, administrerende direktør i AP Pension, til Børsen.

Han peger desuden på, at AP Pension, målt på afkast over en længere periode, ligger med i den sjove ende af tabellen.

For pensionsselskaberne har starten på 2016 været turbulent, og aktiemarkederne har været præget af uro, særligt i Kina. Hos PFA tror Anders Damgaard dog, at bunden er nået, og PFA er begyndt at skrue op for risikoen.

- Vi gik ind i året med lav risiko, men efter de kæmpe store fald, der har været, tror vi, at vi er tæt på bunden og er ude og tage risiko på igen, siger koncernfinansdirektøren til Børsen.

/ritzau/FINANS