PFA-chef: Ingen ny aktiekrise på vej

PFA Pension havde i 2017 et samlet afkast på 26,3 milliarder kroner. Det er på linje med året før. Trods uro på aktiemarkederne mener PFA-topchefen Allan Polack ikke, at der er nogen ny stor aktiekrise på vej.

Allan Polack, topchef i PFA, mener, at pensionskassen går styrket ud af 2017. Scanpix/Niels Ahlmann Olesen Fold sammen
Læs mere

Ro på. Der er ingen ny stor aktiekrise på vej.

Sådan lyder det fra adm. direktør i PFA Pension, Allan Polack. PFA er netop kommet med regnskab for 2017, og det viste, at selskabet sidte år vik et afkast på helt op til 13.5 pct. for det bedste markedsprodukt. Samlet set fik PFA et akast på 26,3 miar. kr. Det er på linje med 2016.

»Vi fik op til tocifrede afkast sidste år, og der skal meget til for at det kan gentage sig. Vi skal ned i en-cifrede afkast, men vi ser ingen krise i markedet. Man skal huske, at de første fire uger på aktiemarkedet i år, var de stærrskte fire uger, vi har set i nyere tid. Så aktierne kommer lidt ned efter en stærk periode,« siger Allan Polack.

»Aktiemarkedet stiger gradvist, men når det falder, så sker det i ryk. Sådan er det bare. Derfor er det vigtigt at være en lang sigtet investor,« siger Allan Polack.

Ser man på PFAs regnskab, så steg kunderne samlede indbetalinger sidste åt til 34,1 mia. kr. fra 31,8 mia. kr. året før.

Allan Polack udtrykker stor tilfredshed med regnskabet.

»Som pensionsselskab er en af vores vigtigste opgaver at få kundernes opsparing til at vokse, og derfor er vi meget tilfredse med, at vi målt over fem år har leveret markedets bedste afkast til vores kunder,« siger Allan Polack.

PFA, der er kundeejet, sender samlet 2,2 milliarder kroner tilbage til kunderne efter det stærke investeringsår.

Pensionskassens overskud for året ender efter tilbagebetaling til kunderne på 247 millioner kroner, hvilket er en stigning på 12,8 procent fra året før.

For at levere de bedste langsigtede afkast har PFA i det forgangne år øget sine alternative investeringer.

Disse tæller blandt andet et køb af 25 pct. af verdens største havvindmøllepark, Walney Extension.

PFA er Danmarks største private pensionsselskab med 1,2 millioner danskere som kunder.

/ritzau/