Pensionsordninger skal mærkes efter risiko

Pensioner skal fremover mærkes, så man som forbruger kan se, hvad de indeholder.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

På samme måde, som man i forvejen har krav på at se, hvad f.eks. leverpostej og gullasch består af, så vil et udvalg under EU-kommissionen i september fremlægge udkast til krav om, at sammensatte pensioner som f.eks. rate- og kapitalpensioner og såkaldte unit link-ordninger skal risikomærkes, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Ifølge kontorchef i Finanstilsynet Anette Bjåland Andersen kommer mærkningsordningen sandsynligvis til at omfatte pensionsordninger sammensat af mere end ét element.

Derimod lægges der ikke op til at risikomærke de danske arbejdsmarkedspensioner med ydelsesgarantier, til trods for at én af landets førende eksperter på området, professor ved Handelshøjskolen i Århus, Anders Grosen, kraftigt advarer om, at sådanne tilsyneladende trygge garantier kan være forbundet med endog store risici for kunderne.

Underdirektør i Forsikring & Pension Anne Seiersen hilser en mærkningsordning velkommen.

»Forbrugerne har krav på at kende risikoen ved de pensioner, som de køber. Vi kan kun bifalde, hvis der kommer regler, der gør det simplere at danne sig et overblik. som supplement til de informationer og den rådgivning, der allerede findes på området. Fælles EU-regler er en måde at opnå det på,« siger Anne Seiersen til Jyllands-Posten.