Pensionsopsparinger pumpes inden skattereform

Danskerne vil udnytte skattereglerne om pension til det yderste, inden en reform træder i kraft ved årsskiftet, viser prognose.

Foto: Foto: Colourbox
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den kommende skattereform vil få danskerne til at skovle penge ind på deres pensionsordninger i år, mens indbetalingerne til næste år vil styrtdykke.

Det vurderer brancheforeningen Forsikring & Pension og peger på, at de samlede indbetalinger kan komme op på 117 milliarder kroner i år mod 111,6 milliarder i fjor.

Det skyldes ifølge foreningen,a t 2009 bliver det sidste år med mulighed for et fradrag i topskatten for indbetalingerne på 59,5 procent.

Desuden bliver det sidste år uden loft over indbetalingerne. Til næste år lægger regeringen et loft over pensionsindbetalinger på 100.000 kroner i alt.

"Prognosen viser, at indbetalingerne vil falde til cirka 108 milliarder til næste år. Det er de privattegnede pensioner, som bliver skyld i det store fald i indbetalingerne, viser prognosen. Og indbetalingerne til private pensioner falde fra 25 milliarder kroner i år til cirka 15 milliarder i 2010," skriver Forsikring & Pension.