Pensionsopsparingen er brugt efter blot 10 år

Hver femte pensionist har brugt sin private pensionsopsparing 10 år efter afskeden med arbejdsmarkedet, viser ny undersøgelse.

Foto: BENT MIDSTRUP
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En femtedel af danskerne har tømt den private pensionsopsparing kun 10 år inde i pensionisttilværelsen. Det viser en ny undersøgelse fra Arbejdsmarkedets Tillægspension (ATP) ifølge Epn.dk.

Og det stemmer ikke overens med den udbredte forventning om, at danskerne i fremtiden vil være langt mere afhængige af udbetalinger fra netop de private opsparinger.

- Der er en betydelig andel, der har overlevet deres egne ressourcer, og det er der jo frihed til i dag. Men det er afgørende for samfundet, at de private pensioner er med til at forsørge folk gennem hele alderdommen, siger Ole Beier Sørensen, analysechef i ATP, til netavisen.

Han mener især, det er de 10-årige ratepensioner, der er skyld i, at så mange løber så hurtigt tør.

Både Ole Beier og Jørn Henrik Petersen, der er professor ved SDU og tidligere medlem af Velfærdskommissionen, mener, at løsningen skal findes i de livsvarige pensioner, hvor udbetalingerne ophører den dag, man ikke er her længere.

Jørn Henrik Petersen peger på, at man kunne sikre pensionisterne en mere stabil alderdom, hvis man i nogen grad gjorde det obligatorisk at spare op i et livrenteprodukt, skriver Epn.dk

BNB