Pensionskunder kan tabe på livrenter

Pensionskunder risikerer at tabe, hvis de ukritisk lytter til pensionsselskabernes råd om at spare op i livrenteordninger i stedet for eksempelvis ratepensioner fra næste år.

Med en livrente har man bundet sine penge - det er i nogle tilfælde for ufleksibelt, advarer revisionsfirmaet Deloitte. Fold sammen
Læs mere
Foto: Modelfoto: Colourbox
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sådan lyder advarslen fra revisionshuset Deloitte, som peger på, at der med skattereformen indføres et årligt fradragsloft på 100.000 kr. for indskud på ratepensioner. Det skriver Børsen.

Mange pensionsselskaber forsøger derfor at få kunderne til at flytte midler fra ratepensioner til livrenteordninger.

»Det kan i nogle tilfælde være en god idé, men man skal være opmærksom på, at livrenter er meget ufleksible. Og når man først har besluttet sig, er man bundet til ordningen,« siger Knud Legaard, partner i Deloitte.

Det betyder, at man bør begynde planlægningen af sin pensionisttilværelse på et langt tidligere tidspunkt i livet, lyder rådet. Knud Legaard peger på, at ratepensioner ofte har været brugt som en form for »pengeopbevaring«, hvor man kunne foretage indskud med fradragsret, mere end til egentlige pensionsformål.

Livrenten giver en årlig ydelse, der ligger fast fra første til sidste dag, og der kan som udgangspunkt ikke disponeres over de opsparede midler i utide. En ratepension kan derimod hæves når som helst, mod at man betaler den fulde skattesats.