Pensionskasser betaler milliarder for øget levetidsalder

Levetidsalderen er et parameter, som pensionsselskaberne er meget opmærksomme på, da små stigninger koster milliarder af kroner.

Efter et nyt benchmark fra Finanstilsynet i september sidste år øgede vi hensættelserne med 1,6 mia. kr. Når der kommer en opdatering om et par måneder, må vi vurdere, hvordan det ser ud, og om der er et behov for yderligere hensættelser, sagde PFA administrerende direktør, Allan Polack. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I sidste uge satte pensionskassen ATP 10 mia. kr. ekstra af i hensættelser til en øget levetidsalder.

Det skriver Børsen.

Finanstilsynet kigger i øjeblikket på, hvorvidt estimatet for den forventet danske levealder er retvisende, hvis det viser sig, at levealderen kan forventes at være steget, vil flere pensionskasser formentligt justere deres hensættelser.

- Efter et nyt benchmark fra Finanstilsynet i september sidste år øgede vi hensættelserne med 1,6 mia. kr. Når der kommer en opdatering om et par måneder, må vi vurdere, hvordan det ser ud, og om der er et behov for yderligere hensættelser, sagde PFA administrerende direktør, Allan Polack, i forbindelse med selskabet halvårsregnskab i tirsdag.

Mange af pensionskasserne mener dog ikke, at Finanstilsynets estimat er retvisende for deres medlemmer, men bruger tallet som et udgangspunkt for egne beregninger.