Pensionsbranchen dræber myte om fattige kvindelige pensionister

Det er en myte, at kvinder ender som fattigere pensionister, fordi de ikke sparer lige så meget op som mændene, viser en analyse.

»Kvinder får faktisk stort set det samme udbetalt som mænd«, siger underdirektør Jan V. Hansen fra brancheorganisationen Forsikring & Pension. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En analyse fra pensionsbranchen viser, at kvinder ikke ender som fattige pensionister, selv om de sparer mindre op til pensionen end mændene, skriver Politiken.

Pensionsselskaberne har ellers i årevis advaret kvinder mod, at barsel og deltid gør dem til »pensionstabere«.

»Kvinder er tit blevet udråbt til at være tabere i pensionskapløbet. Vi kan nu konstatere, at kvinder faktisk får stort set det samme udbetalt som mænd«, siger underdirektør Jan V. Hansen fra brancheorganisationen Forsikring & Pension.

Analysen viser, at enlige mænd på vej på pension i snit sparet cirka 50.000 op til pension årligt, mens enlige kvinder har sparet cirka 40.000 op årligt.

Men de ender alligevel med at få udbetalt stort set det samme beløb som pensionister, hvor manden får 172.500 kroner, mens kvinden får 171.200 kroner.

At forskellen er så lille skyldes, at mandens opsparings stort set udjævnes af, at der er højere skatter på højere indkomster, og fordi folkepensionens tillæg især tilgodeser folk med lille opsparing.

Sidste år var Forsikring & Pension selv ude at advare om, at hvis kvinder tager hele barslen, når de får børn, »kommer der til at mangle penge på pensionen«, men nu viser organisationens egne tal, at den advarsel faktisk ikke gælder for de fleste.