Pensionistfidus er stadig god - arvinger betaler

På trods af en forhøjet rente får ældre, der udskyder den kommunale ejendomsskat, stadig en god gevinst. Arvingerne betaler gildet.

Foto: Foto: Colourbox
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den forhøjede rente til pensionister, der benytter sig af muligheden for at indefryse deres kommunale jendomsskatter, kan ende med at blive en økonomisk gevinst for de ældre, mens der bliver mindre til arvingerne skriver Søndagsavisen.

Umiddelbart er det et gok i nøden til de tusinder af pensionister, som ved årsskiftet tilsammen havde ejendomsskatter for 6,4 milliarder kroner indefrosset som gæld til kommunen.

Men de nye regler betyder faktisk, at de pågældende pensionister får flere penge mellem hænderne i hverdagen.

Det skyldes, at renterne fremover og i modsætning til i dag kan trækkes fra i skat. Det eneste minus er, at der bliver lidt mindre til eventuelle arvinger.
Det siger Marianne Marianne Thørs, privatøkonomisk rådgiver i selskabet Formuepleje.

"Ulempen er, at ens friværdi bliver spist hurtigere op, fordi der løber flere renter på den indefrosne gæld. Til gengæld får man et rentefradrag, man ikke har haft før. Det betyder ikke bare, at man skal betale mindre i skat. Fradraget kan også betyde, at mange vil opleve, at de får et større beløb i pensionstillæg," forklarer hun.

Hverken Finansministeriet eller Indenrigsministeriet vil sige, hvordan den nye, højere rente skal fastsættes. Aftaleteksten omtaler blot en "markedsrente". Men kilder i Finansministeriet oplyser dog, at renten formentlig bliver gennemsnittet af den rente, som kommunerne selv betaler for at låne, og som lige nu er på omkring 2,5 procent for en blanding af korte og lange lån.

Det er regeringen og Dansk Folkeparti, som har besluttet at ændre reglerne for indefrysning af ejendomsskatter.

Ritzau