Pensionister må forberede sig på dårligere økonomi

Når pensionsselskaber skal beregne pensionen, tager de udgangspunkt i for optimistiske forventninger, lyder kritikken af pensionsbranchen. Fremtidige pensionister må forberede sig på dårligere økonomi eller bliver nødt til at spare mere op.

Foto: Bax Lindhardt.
Læs mere
Fold sammen

Pensionsselskaber tager udgangspunkt i for optimistiske forventninger, når de beregner de pensioner, som danskerne har udsigt til i alderdommen. Det betyder, at danskerne enten får dårligere økonomi som pensionister eller bliver nødt til at øge indbetalingerne til pensionen, skriver Jyllands-Posten.

Sådan lyder det blandt andet fra formand for Penge og Pensionspanelet, professor Carsten Tanggaard:

»Så længe de bliver ved med at lave regnestykker på, at de kan hente 7 procent på aktier og 4 procent på obligationer, kan de holde den fæle sandhed skjult. Men på et eller andet tidspunkt dukker problemet altså op. Nogen må sætte sig ned og lave et realistisk regnestykke,« siger han til avisen.

Ifølge brancheforeningen Forsikring & Pension bruges afkastforventningerne til at prognosticere fremtidens pensioner for stort set hele den danske pensionsopsparing på ca. 3.000 milliarder kroner.

Finanstilsynet er dog ikke tilfreds, for kravet er mere realistiske prognoser, skriver Jyllands-Posten.