Pensionen begynder med et brag

Der bliver brugt en kæmpe pose penge, når de fleste danskere tager hul på tiden efter et helt arbejdsliv. 60 procent vælger at få udbetalt et stort beløb.

Foto: Foto: Colourbox
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En tur rundt om Jorden, eller måske bare lidt ekstra til at forsøde tilværelsen.

Danskerne vælger at få udbetalt en pæn slat af pensionen i kolde kontanter, når de tager hul på tilværelsen som pensionist. En ny undersøgelse blandt selskaberne i administrationsselskabet PKA's medlemmer viser, at over halvdelen er klar til at få et ekstra stort engangsbeløb mod at få lidt mindre i livsvarig pension.

Ifølge Britt Brandum, medlemschef i PKA, er det ikke enten eller. Den livsvarige pension forsvinder nemlig ikke.

- Jo, den bliver lidt mindre, men man har stadig sikkerhed for det lange liv samtidig med, at man får en pose penge i hånden her og nu. Den mulighed tiltaler mange af vores medlemmer, siger hun i en kommentar til tallene.

Siden 2006 har PKA udbetalt omkring 577 millioner til 4606 medlemmer. Det har givet hver enkelt cirka 120.000 kroner til at skyde pensionstilværelsen i gang.

Seks ud af ti af de nuværende medlemmer, der endnu ikke har nået pensionsalderen, er klar til at bruge pensionspengene på en rejse. Det er også populært at bruge penge på familie, børn og børnebørn.

/ritzau/