Pengeregn over pensionsselskabs kunder

Kunderne i AP Pension - både de, der er i gang med opsparingen og de, der er gået på pension - får nu tilsammen lagt en milliard kr. oveni opsparingen.

Foto: Mads Nissen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bestyrelsen i det snart 100 år gamle pensionsselskab, AP Pension, besluttede før weekenden at indføre kundemodellen AP Kapital og der igennem give sine 125.000 kunderne aktivt medejerskab og ikke mindst en andel af en kontant udlodning fra pensionsselskabets egenkapital.

Alle AP Pensions kunder kan sådeles se frem til at få en andel af en samlet pulje på én milliard kroner direkte til deres pensionsopsparing, oplyser AP Pension i en pressemeddelelse.

»Vi er et 100 procent kundeejet og uafhængigt pensionsselskab, så vi skal alene tilgodese vores kunder. Med AP Kapital viser vi, hvad ægte kundeejerskab er, da vi ikke forfordeler nogen, men uddeler en del af det overskud, som er opsparet over årene – til alle vores kunder,« siger adm. direktør hos AP Pension, Søren Dal Thomsen.

Konkurrenten PFA har tidligere lanceret et lignende koncept, men her var det ikke alle kunder, der fik andel i udlodningen fra kundekapital.

Det er tanken, at AP Pension vil fortsætte med at udlodde AP Kapital i den takt, det er muligt. Men siger Søren Dal Thomsen understreger, at den endelige model for AP Kapital endnu ikke er fastlagt.

»Vi er i gang med at fastlægge detaljerne for AP Kapital. I løbet af året vil vi sammensætte en model, som sikrer, at AP Kapital kommer til at gavne alle vores kunder mest muligt, både her og nu, men også fremadrettet,« siger Søren Dal Thomsen.