Pengekalender 5: Betal din restskat

Skat er en dyr bank at låne penge af. Tjek din forskudsopgørelse.

Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er en dyr luksus at låne penge af Skat. Renten er høj.

Til gengæld får du ikke en høj rente, hvis du låner Skat penge i form af at betale for meget i skat hen over året.

Derfor giver det god mening at kigge sin forskudsopgørelse for 2012 igennem og få rettet de beløb, der har ændret sig. Den er nemlig baseret på dine indtægter og udgifter for 2010, og de kan let ændre sig.For eksempel har renteudgifterne være faldende sammen med det generelle renteniveau især for boligejere med variabelt forrentede lån. Lige nu ser den etårige fleksrente ud til at blive rekordlav for det kommende år, og når den ligger fast efter de årlige auktioner, så er det tid til at rette forskudsopgørelsen.

Boligejere med fastforrentede lån kan have omlagt lån og dermed fået ændrede renteudgifter, man kan have købt eller solgt en ejendom, eller fået et nyt arbejde eller en lønforhøjelse, som giver nye tal til skatteopgørelsen.Hvis den ikke passer med årsopgørelsen året efter, så kan det betale sig at få betalt restskatten inden for bestemte tidsgrænser.

Restskat fra 2010 blev i 2011 forrentet med 4,2 procent, hvis den blev betalt inden 1. juli. Derefter kostede gælden 6,2 procent i rente, som ikke kan trækkes fra.