Pengekalender 22: Få bilen ordnet i udlandet

Større opgaver på bilen kan være så meget billigere i udlandet, at det selv efter kørselsudgifterne giver solide besparelser.

Større opgaver på bilen kan være så meget billigere i udlandet, at det selv efter kørselsudgifterne giver solide besparelser. Fold sammen
Læs mere
Foto: Morten Germund
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der kan spares store beløb ved at køre bilen til udlandet, når der skal lave større opgaver på den - større fordi besparelsen skal retfærdiggøre udgiften ved at køre til udlandet.

Sverige eller Tyskland er de mest oplagte steder at få udført autoopgaver, og besparelsen kan være betydeligt, viser tal fra en konkret opgave. Den drejede sig om en større gennemgang af en ti år gammel VW Golf, der skulle have stort service inklusiv udskiftning af bremsedele, udstødning m.m.

Tilbuddet i København lød på cirka 30.000 kroner, mens det autoriserede VW-værksted i Flensborg kunne gøre det for cirka 17.000 kroner.

Ifølge en undersøgelse fra Konkurrencestyrelsen har flere gange haft kig på udgifterne til service af biler og har konstateret en forskel på et 40.000 kilometers serviceeftersyn på de mest almindelige biler i Danmark på 36 og 38 procent i forhold til prisen i henholdsvis Sverige og Tyskland.

FDM, bilejernes organisation, opfordrer generelt til at undersøge priserne på de forskellige værksteder i både ind- og udland, inden bilen sendes på liften. I tilfælde af større arbejder kan det anbefales at indhente tilbud på forhånd, hvilket kan gøres på gammeldags facon med telefonen eller på nettet via diverse netsider, der indhenter priser fra værkstederne.