Pengekalender 20: Køb en computer inden årsskiftet

Multimedieskatten fjernes og erstattes af skat på fri telefon. Du kan stadig nå at købe computer under bruttolønsordning.

Foto: ROBERT GALBRAITH
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Multimedieskatten gjorde det fordelagtigt at anskaffe så meget isenkram under ordningen som muligt, fordi skatten lå fast og omfattede alle multimedier. Nu erstattes den af skat på fri telefon, og det tager i realiteten livet af at købe computer under den såkaldte bruttolønsordning.

De vil nemlig fremover blive beskattet med 50 procent af computerens anskaffelsespris per år, ordningen løber, oplyser skatterådgiver John Cederskjold Kierans, Pwc.

Desuden skal lønmodtageren til sidste skulle betale computeren fri.

Men frem til årsskiftet kan der stadig indgås en aftale om en computer betalt via en bruttolønsordning med levering helt frem til februar 2012. Så vil den blive beskattet som fri telefon, og hvis man i forvejen er beskattet af fri telefon, så udløser den ikke ekstra skat.

Vær i øvrigt opmærksom på, at en tavle-pc som iPad opfattes som en computer i skattemæssig forstand.

Hvis man fremover får stillet telefon til rådighed privat, bliver den beskattet af 2.500 kroner årligt - en udgift på mellem ca. 88 og 115 kr. per måned afhængig af trækprocent.