Pengekalender 2: Køb ny bil til jul

Der kan være kontante fordele ved at købe en ny eller brugt bil i december eller januar.

Foto: YORICK JANSENS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De kommende uger behøver ikke kun at være højtid for nisser og marcipan. Det kan også være et godt tidspunkt til at købe en ny eller brugt bil.

Hvis du skal have ny firmabil, så er det en god ide at købe den i slutningen af året. Selv om den købes på årets sidste dag, så tæller hele året med i afskrivningen, så den straks efter figurerer som en et år gammel bil og dermed beskattes lavere.

Det kan også blive en fordel for dig, der kigger efter en brugt bil. Når mange firmabiler i de kommende uger bliver skiftet ud, så strømmer de ud på markedet og presser i princippet priserne i nedadgående retning.

Under alle omstændigheder vil der være flere at vælge blandt, og det åbner for et godt køb af de tidligere firmaejede eller firmaleasede Ford Mondeo eller Citröen C5 - to typiske firmabiler, der også udmærker sig ved at have en størrelse, der egner sig godt til en familie.

Tidligere firmabiler er ofte karakteriserede ved at have kørt mange kilometer, og den tidligere bruger har ikke haft et økonomisk incitament til at passe godt på den.

På den tekniske side er de til gengæld som regel passede efter forskrifterne på autoriserede værksteder.

Læs i søndagens Berlingske om de bilmodeller, som det bedst kan betale sig at købe som firmabil.