Pengekalender 13: Find den billigste benzin

Der kan spares penge ved at holde øje med prisen på benzin og diesel.

Foto: Claus Fisker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det drejer sig muligvis kun om 40-50 kroner per optankning. Men det giver en god fornemmelse i mange danske - især - mænds maver at finde den billigste benzin eller diesel til den firehjulede ven.

Brug hjemmesider som benzinpriser.dk fra FDM eller tjekbenzin.dk til at undersøge prisniveauet. Men problemet er, at prisen kan være ændret, inden man når frem til standeren.

Derfor kan det være en god ide at hente et program til smartphone, så priserne kan overvåges på farten. En læser af Berlingske Tidende har indsendt det tip, at man kan modtage en SMS, når benzinen når ned under en angivet pris. Læseren angiver, at har sparet om lidt mere om måneden med servicen, end et abonnement på en mobiltelefon koster.

Generelt kan de bedste tilbud på benzin findes på stationer, der ligger tæt og dermed konkurrerer om de samme kunder. Desuden er benzin ofte billig, hvis den sælges i forbindelse med et supermarked, hvor der skal tiltrækkes kunder. Brændstof er ofte også billig om morgenen.

Til gengæld er benzin sjældent billigt eller på tilbud på motorvejens tankstationer, hvor der er langt til næste stander.