Pengekalender 10: Aktietip I

Køb aktier i virksomheder, der producerer ting, som folk har brug for.

Arkivfoto fra aktie- obligationshandel hos Nordea Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Als
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er ofte et enkelt svar på et kompliceret spørgsmål. Sådan kan det være med spørgsmålet om, hvilke aktier man skal vælge at købe.

Køb aktier i virksomheder, der producerer ting, som folk har brug for. Så enkelt kan et råd, som magasinet Forbes omtaler, være. Og rådet støttes af blandt andre en af verdens mest kendte og succesfulde investorer, Warren Buffet.

Desuden er der nu hårde fakta til at understøtte rådet, som er udarbejdet af investeringseksperten James O’Shaughnessy, forfatter af blandt andet bogen What Works On Wall Street.

I den opdaterede version af bogen undersøges det, hvilke sektorer har gjort det bedst på aktiemarkedet over de seneste 40 år, og resultatet er klart: Virksomheder, der beskæftiger sig med forbrugsvarer, som alle har brug for selv under en krise, har gjort det bedst på aktiemarkedet. Og vel at mærke med den næstmindste risiko udtrykt som udsving i kurserne.

James O’Shaughnessy siger, at det egentlig ikke burde komme bag på nogen, at det er en god ide at investere i ting, som folk har brug for både i gode og dårlige tider.