Pendlerkort er for rige københavnere

Ifølge en økonom kan skattefrie pendlerkort fra DSB ikke betale sig, hvis der er langt til jobbet.  

Foto: Foto: Colourbox
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

DSB kører i øjeblikket kampagnen Work Plus, hvor de reklamerer med det skattefrie pendlerkort, Erhvervskortet. Men det kan kun betale sig, hvis du har en forholdsvis kort distance til arbejde, skriver Tjek.dk.

Ifølge privatøkonom hos Danske Bank, Las Olsen, er kortet ikke en fordel for alle, fordi man mister befordringsfradrag for at bevæge sig mere end 25 kilometer til og fra arbejde.

Dermed kan det skattefrie pendlerkort, der trækkes fra medarbejderens bruttoløn, bedst betale sig for folk, der ikke i forvejen får befordringsfradrag, og som betaler topskat og dermed får størst fordel af fradag.

"Hvis du har mindre end 25 km vej til arbejde, er det skattefrie pendlerkort helt sikkert en fordel. Uanset hvor du bor og hvilket lønniveau, du er på," siger Las Olsen til tjek.dk.

Danskere i udkantskommuner får oven i købet et forhøjet befordringsfradrag og er dermed endnu længere fra at få fordel af et skattefrit pendlerkort.

DSB oplyser til tjek.dk at der i dag er omkring 7-8.000 brugere af Erhvervskortet, der kommer fra op til 1.000 forskellige virksomheder.