Pas på med at købe Apple-computere lige nu

Står du og skal købe en ny computer, bør du nok vente lidt, hvis det er Apples Mac-computere du går efter.

Hvis du er på jagt efter en Macbook Pro, Macbook Air eller andre computere fra Apple, så kan det være en god idé at slå koldt vand i blodet og undlade at smadre den stopfyldte sparegris. Ellers risikerer du at købe gammel teknologi. Fold sammen
Læs mere
Foto: ROBYN BECK

København: Hvis du er på jagt efter en Macbook Pro, Macbook Air eller andre computere fra Apple, så kan det være en god idé at slå koldt vand i blodet og undlade at smadre den stopfyldte sparegris.

Ellers risikerer du at købe gammel teknologi.

Flere af de populære computere er nemlig ikke blevet opgraderet i længere tid, og ifølge mediet Quartz kan der langt om længe være godt nyt på vej til desperate Mac-brugere.

Ifølge mediet er Apple allerede gået i gang med at trække nogle af de ældre udgaver af Macbook Pro tilbage fra sine forhandlere, og det kan betyde, at en nyere udgave er på trapperne. Men hvornår det bliver, ved kun Apple.

Macrumors.com har en købevejledning på sin side, hvor man kan få overblik over, hvornår Apple typisk opdaterer sine produkter. Her kan man få råd til, om man bør købe nu eller vente, fordi der forventes en snarlig opdatering. Med hensyn til flere af Apples computere lyder rådet: "Don't buy" (køb ikke).

Den populære Macbook Air har for eksempel ikke set en opdatering i 478 dage, hvor der normalt går 350 dage i gennemsnit mellem hver opdatering. Det samme gælder den såkaldte Retina Macbook Pro, som ikke har fået opdateret sit design eller fået ny indmad i 408 dage, hvor der i gennemsnit plejer at gå 268 dage mellem hver opdatering.

Rygterne om, hvad der venter, er som sædvanlig mange, når det gælder Apple, men et godt bud er, at den nye udgave bliver tyndere, mere kraftfuld og med en højere skærmopløsning.

Teknologi-bloggen Apple Insider forventer, at de nye bærbare computere fra Apple vil blive sendt på markedet i anden halvdel af 2016, og det kan som bekendt være lige om lidt og helt frem til jul.

Og ifølge David Guldager, som er redaktør på TV 2 Tech, er det en god idé at holde igen, hvis man skal ud og købe en ny computer.

- Generelt synes jeg, at man skal vente lidt med at købe en Mac-computer, for vi har ikke set et prisfald endnu. Og hvis Apple så om halvanden måneds tid lancerer den nye model, og priserne på en Macbook Pro falder, vil det være super ærgerligt lige at have købt en ny computer til en høj pris, siger han.

Lige nu vil nok være det dummeste tidspunkt at købe en Mac computer, mener David Guldager.

Han forventer, at Mac-brugere blandt andet har udsigt til at kunne få et nyt design af Macbook Pro med en touch-skærm på selve tastaturet, som man kender fra iPhone, der kan vise forskellige menuer som second-screen, mens man bruger computerens primære skærm til noget andet.

Men om det er mere end bare en "gadget", der ikke kommer til at gøre den store forskel for Macbook-brugerne, er svært at sige.

- Det er det store spørgsmål. Apple har meget demonstrativt holdt sig langt væk fra hele touch fladen. Men det er blevet en større del af den måde, vi bruger teknologi på, så der er behov for det, mener David Guldager.

Er man glad for teknologi, og gerne altid vil eje det seneste nye, ved man sikkert allerede meget om Apples kommende opdateringer af Macbook-serierne.

Men er man mere afdæmpet i sit forhold til teknologi, behøver man ikke vente med at gå ud og købe sin computer, lyder det fra Christiane Vejlø, chefredaktør på teknologimediet Elektronista.

- Der kommer jo altid noget nyt. Det er selvfølgelig lidt irriterende, og derfor er det en god idé at orientere sig på markedet, inden man køber. Men hvis vi prøver at få det nyeste nye hele tiden, så bliver vi skuffede. Det er sjældent en kæmpe ændring, der sker fra gang til gang i de her computere, og den ældre model er stadig en god computer, påpeger hun.

Rygter om nye Mac-computere:

- Ifølge rygter vil Apple lancere nye Macbook-computere til efteråret. Det kan betyde, at prisen på de modeller, vi kender i dag, vil falde. Hvis man er fan af Macbook Air, kan der være dårligt nyt i fremtiden. Rygterne lyder nemlig på, at Apple vil udfase netop denne model og i stedet satse på Macbook og Macbook Pro. Men Apple vil hverken be- eller afkræfte rygterne.