Pape: Boligejerne skal ikke betale mere i skat

De Konservative kan vælge at stå uden for en 2025-aftale, hvis ikke boligejerne stilles bedre, siger Pape.

Ifølge Søren Pape Poulsen fremgår det af regeringens plan, at boligejerne på sigt vil komme til at betale mere i skat. Det skyldes blandt andet, at rentefradraget aftrappes. Fold sammen
Læs mere
Foto: © Uffe Weng
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De danske boligejere bliver plukket i skat. Og de skal ikke rammes yderligere som følge af regeringens 2025-plan.

Sådan lyder det fra De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, før det første møde med finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) om regeringens 2025-plan og finanslov for næste år.

Ifølge Søren Pape Poulsen fremgår det af regeringens plan, at boligejerne på sigt vil komme til at betale mere i skat. Det skyldes blandt andet, at rentefradraget aftrappes.

- Det er jo vanvittigt i et land, hvor man i forvejen bliver plukket i skat som boligejer, siger Søren Pape Poulsen.

I modsætning til Liberal Alliances Anders Samuelsen vil De Konservatives formand ikke komme med valgtrusler. Men en aftale skal indeholde en lettelse for boligejerne, ellers er De Konservative formentlig ikke med:

- Boligejerne skal stilles bedre end i dag. Så må vi se, om de andre partier vil lytte til det. Hvis de ikke vil, så kan vi sige, at vi ikke vil være med i aftalen.

- Men vi stiller ikke ultimative krav. Og vi vælter ikke en borgerlig regering. Det ligger os meget fjernt, siger Søren Pape Poulsen.

Efter mødet hos finansministeren fastslår Pape, at spørgsmålet om ejendomsskat ikke kan behandles isoleret fra de generelle forhandlinger om dansk økonomi frem til 2025. Regeringen har ellers ikke lagt noget udspil om ejendomsskatter frem endnu.

- For os er det en sammenhæng. Man kan ikke forestille sig, at man laver en aftale om boligen, og så skal vi være med til at finde penge et andet sted. Men jeg har også på fornemmelsen, at regeringen gerne ser en samlet aftale, siger han.

Claus Hjort Frederiksen ønsker ikke at udtale sig efter fredagens sættemøder.

Venstres finansordfører, Jacob Jensen, der bliver sendt ud for at møde pressen i stedet, nøjes med at konstatere, at forhandlingerne stadig er i deres begyndelse. Derfor giver det ikke mening at "botanisere" i enkeltelementer.

Mandag mødes finansministeren med Enhedslisten, SF, Alternativet og det grønlandske parti IA.