Påske: Rekordudbud af huse og lejligheder

Boligkøberne kan op til påsken vælge og vrage mellem huse og lejligheder som aldrig før.

Foto: Foto:Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I den forløbne uge passerede antallet af salgsemner 80.000 på boligsiden Boliga - det største antal nogensinde - og med så stort et udbud står køberne med ganske gode kort på hånden, når de skal enes med sælgerne om en pris for boligen.

I snit er der kommet 7,6 procent flere villaer, 6,8 procent flere ejerlejligheder og 14,1 procent flere fritidshuse på markedet siden begyndelsen af januar, og deler man det op på byer, er udbuddet blevet større i 259 ud af 373 byer på villamarkedet, 34 ud af 63 byer på markedet for ejerlejligheder og i 87 ud af 92 byer på markedet for fritidshuse.*


Stort udvalg på Nørrebro

De største stigninger i udbuddet finder man i områder som Egå og Lystrup ved Århus og i Holte nord for København, hvor der siden årsskiftet er kommet omkring 50 procent flere villaer på markedet.

I mange københavnske postnumre er der også blevet markant mere at vælge imellem for boligkøberne, særligt på Nørrebro, i Nordvest og Valby, der har oplevet stigninger i udbuddet på ejerlejlighedsmarkedet på mellem 20-30 procent.

Særligt gode kår har man, hvis man er ude efter et sommerhus.

Til salg-skiltene er piblet frem over det meste af landet med nordsjællandske Hundested, Humble på Langeland og Oksbøl i Sydvestjylland i spidsen med mellem 30-60 procent procent flere sommerhuse nu i forhold til i januar.

Priser stiger

De rekordmange boliger betyder dog ikke, at sælgerne har følt sig nødsagede til at justere priserne nedad for at gøre kur til køberne

Faktisk er kvadratmeterpriserne på de to mest almindelige boligtyper, villaer og ejerlejligheder, steget med henholdsvis 0,9 og 0,6 procent siden årsskiftet , mens sommerhussælgerne derimod har justeret priserne nedad med gennemsnitligt 0,8 procent.

På villamarkedet har der været prisstigninger i 138 ud af 374 postnumre siden årsskiftet*, mens ejerlejlighederne er steget i pris i 19 ud af 63 postnumre og sommerhuse i 33 ud af 59 postnumre.

Se udviklingen i dit postnummer her:

Udviklingen i boligudbuddet

Udviklingen i priserne

Se et udvalg