Over, under eller lige på: Langt de fleste får lejligheden med rabat

68 procent af årets lejligheds-handler er således indgået til summer under den pris, der stod på salgsmaterialet. (Foto: Mathias Løvgreen/Scanpix 2015) Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Løvgreen

Nogle gange kan det betale sig at finde den indre krejler frem, og det gælder ikke bare, når der skal forhandles om loppefund eller mængderabat.

For selvom boligmarkedet i landets største byer til tider har svært ved at følge med efterspørgslen, bliver langt de fleste ejerlejligheder solgt under prisen.

Det viser en opgørelse, boligsiden Boliga.dk står bag.

68 procent af årets lejligheds-handler er således indgået til summer under den pris, der stod på salgsmaterialet.

Og gik man så og troede, at det var jyderne, der var bedst til få afslag i prisen, så tager man fejl.

For det er i de tre nordsjællandske byer Birkerød, Hellerup og Hillerød, at flest hoveddørs-nøgler har skiftet bundter med rabat.

I Birkerød er 84 procent af årets lejlighedshandler indgået til en pris, under udbudprisen, mens det er 83 procent af handlerne i både Hellerup og Hillerød.

Storbyerne giver også rabat

Københavnerne, aarhusianerne, odenseanerne og aalborgenserne har også flyttet adresser i år - og i alle de storby-postnumre*, der indgår i Boligas undersøgelse, er minimum halvdelen af lejlighedshandlerne gået igennem med et afslag.

På Østerbro i København, i Odense centrum og på Frederiksberg C har flest storby-købere sikret sig rabat på deres nye lejlighed, mens der på Københavns Nørrebro og i Nordvest-kvarteret er indgået færrest handler under udbudsprisen, skriver Boliga.dk.

I hovedstadens to N-bydele har sælgerne nemlig i stor stil kunnet hive udbudsprisen hjem - og dermed er andelen af handler under udbudsprisen nede på 55-56 procent.

Her kan du se, hvor mange lejligheder der er blevet solgt til, over eller under udbudsprisen i dit område

*Der indgår kun postnumre i statistikken, hvor der har været foretaget min. 30 salg i alm. fri handel. I undersøgelsen er der taget udgangspunkt i boligens først kendte udbudspris sammenlignet med salgsprisen.