Over to millioner danskere har en privat sundhedsforsikring

Over to milioner danskere har i dag en privat sundhedsforsikring og tallet vokser.

Foto: Liselotte Sabroe. Antallet af danskere, der har en privat sundhedsforsikring, er på bare et år steget med knap 193.000,
Læs mere
Fold sammen

Antallet af danskere, der har en privat sundhedsforsikring, er på bare et år steget med knap 193.000, så der i dag er over to millioner, der er dækket af en sundhedsforsikring, viser nye tal fra Forsikring & Pension ifølge Jyllands-Posten.

»Folk er forsikret via deres arbejdsplads, og i dag er det bare en naturlig del af den pakke, man får som ansat i det private,« siger Jakob Kjellberg, professor ved kommunernes og regionernes analyseinstitut, KORA.

Jakob Kjellberg peger på flere årsager til, at stort set alle private arbejdspladser blandt andet giver deres ansatte mulighed for at springe køen til det offentlige sundhedsvæsen over.

Han forklarer, at det ikke en ret dyr service for virksomhederne at tilbyde sine ansatte. Folk bruger reelt ikke forsikringerne ret meget, og derfor kan de holdes på nogle moderate priser. Derudover kan forsikringen lyde som en fin ting at få med fra en overenskomstforhandling, hvis det ikke lykkedes at hente en nævneværdig lønstigning hjem, skriver Jyllands-Posten.