Og du troede at København var dyr: Her stikker boligpriserne helt af

København er langt nede på den globale prisliste over lejligheder i verdens storbyer.

I London er priserne på boligmarkedet nærmest eksploderet. Det betyder, at købere nu skal have næsten 13 mio. kr. op af lommen for en centralt beliggende gennemsnitslejlighed på 80 kvadratmeter. Fold sammen
Læs mere
Foto: ANDY RAIN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Trods pæne prisstigninger gennem flere år er lejligheder i København stadig langt billigere end i mange andre storbyer rundt omkring i verden, viser beregninger fra ejendomsmæglerkæden Nybolig.

Det skriver Nykredit i en analyse.

- I London er priserne på boligmarkedet nærmest eksploderet. Det betyder, at købere nu skal have næsten 13 mio. kr. op af lommen for en centralt beliggende gennemsnitslejlighed på 80 kvadratmeter. I København er prisen for en tilsvarende lejlighed knapt 3 mio. kr, oplyser Nykredit, der har lavet beregningerne med udtræk fra den internationale statistikdatabase Numbeo.

De eksplosive priser i den britiske hovedstad betyder, at London er en af de dyreste storbyer i verden at købe lejlighed i.

- Men det er også klogt at finde den store tegnebog frem, hvis man agter at købe en lejlighed i for eksempel New York City, Hong Kong eller Singapore, hvor prisen for en bolig på 80 kvadratmeter er 10-12 mio. kr. Også Paris er godt med. Her koster en lejlighed i samme størrelse ca. 7,6 mio. kr. Selv Stockholm og Oslo er dyrere end København, siger pressechef i Nykredit Kim Pauli.

På en liste over boliger i udvalgte hovedstæder ligger København på 19. pladsen. Med London, New York, Hongkong, Singapore og Tokyo i top fem med priser der er 200 til godt 300 pct. højere end i København.

Priserne i vores nordiske broderlande er endda også højere end i København. En lejlighed i Stockholm koster 83 pct. mere end i København for en tilsvarende, mens den i Oslo koster 33 pct. mere.