Økonomer frygter boligboble i København

Hovedstaden kan være på vej mod en boligboble, mener flere økonomer. Historisk lave renter øger risikoen, lyder det.

Økonomer ser en risiko for, at efterspørgslen efter lejligheder i København skaber en ny prisboble. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Løvgreen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er blevet dyrere at købe ejerlejligheder i København.

Så dyrt, at prisstigningerne vækker bekymring blandt en række økonomer, som DR Nyheder har spurgt ind til boligpriserne, skriver dr.dk.

Bare sidste år steg priserne på ejerlejligheder i hovedstaden ifølge tal fra Boligøkonomisk Videncenter med ni procent, og siden starten af 2009 er priserne vokset med over 40 procent. Seks ud af otte økonomer svarer derfor i rundspørgen, at København kan være på vej ind i en ny boligboble, mens to økonomer afviser dette.

»Der er en øget risiko, og det bygger vi på, at renten er faldet rigtig meget, og beskæftigelsen er steget. Samtidig er der rigtig mange mennesker, der flytter til København. De tre faktorer i forening gør, at der er flere, der på nuværende tidspunkt er på jagt efter en bolig, end der har været tidligere,« siger Lise Nytoft Bergmann, der er boligøkonom i Nordea Kredit, til dr.dk.

Udover bekymringen hos boligøkonomen i Nordea, har også boligøkonomer fra Danske Bank, Nykredit, Realkredit Danmark, Forbrugerrådet og Arbejdernes Landsbank svaret, at der potentielt er risiko for en boligboble i hovedstaden.

Ifølge Curt Liliegreen, der er sekretariatschef i Boligøkonomisk Videncenter, er der dog ikke ifølge økonomisk teori tale om en boble. Han forklarer til dr.dk, at det er naturligt, at priserne på lejligheder i København stiger i takt med, at der både er flere, der skal have en lejlighed, og at renten samtidig er meget lav.