Økonom: Her er den gode nyhed i forskudsopgørelsen

Danskernes forskudsopgørelse, der offentliggøres i dag, giver en mindre skattelettelse til danskerne. Men danskerne har samtidig udsigt til at få mere i løn, og derfor kan de komme til at betale mere i skat næste år.

Privatøkonom i Danske Bank, Louise Aggerstrøm Hansen. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For de skatteplagede danskere kan det være en vældig god ide at se på forskudsopgørelsen, når den bliver sendt på gaden tirsdag. Den vil nemlig rumme nyheden om en mindre skattelettelse til næste år.

Og det er stort set alle danskere, som kan se frem til den ekstra gave. Grænsen for topskat bliver sat op, og det samme sker med både personfradraget og beskæftigelsesfradraget.

Mere præcist betyder det, at danskere som tjener 500.000 kr. om året kan se frem til en skattelettelse på 500 kr. til næste år, mens danskere som tjener 300.000 kr. skal betale 400 kr. mindre i skat.

Hvor stor en skattelettelse, man præcist kan se frem til afhænger af, hvor i landet man bor samt hvilke renteudgifter, kørselsfradrag og lignende man har.

»Når de her grænser bliver sat op betyder det, at man skal betale lidt mindre i skat. For mange er det ikke nogen svimlende summer og mange vil opleve at deres løn stiger, så det er ikke sikkert, at de kommer til at opleve at deres skat den falder,« siger privatøkonom i Danske Bank, Louise Aggerstrøm Hansen.

Hun understreger, at der udelukkende er tale om personlige indkomstskat, og den er rent faktisk ikke endelig endnu.

»Der kan sagtens nå at komme justeringer. Hvis man laver en POS-afgift i forbindelse med finansloven, der bliver finansieret over indkomstskatten er det en anden historie,« siger Louise Aggerstrøm Hansen.

For den samlede bundlinje for familierne regner Danske Bank med, at danskerne får flere penge til forbrug næste år. Blandt andet fordi inflationen er stadig er lav mens lønnen stiger, og det betyder, at den løn man får rækker til flere indkøb.