Økonom: Boligpriser i København følger ikke nordiske naboer ned

Selv om priserne på ejerlejligheder i Oslo og Stockholm rasler ned, skal boligkøbere på jagt efter ejerlejlighed i København ikke holde vejret.

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Løvgreen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er ikke tegn på, at priserne på ejerlejlighederne i København følger efter deres skandinaviske naboer, vurderer Tore Stramer, cheføkonom i Nykredit, i en kommentar.

»Vi forventer ikke lignede prisfald i København. Det skal blandet andet ses, i lyset af at prisudviklingen på det københavnske ejerlejlighedsmarked har været noget mere moderat end i både Oslo og Stockholm i årene efter finanskrisen«, skriver Tore Stramer.

I oktober faldt priserne på ejerlejligheder i Oslo med 0,6 pct., hvilet er den syvende måned i træk med prisfald. Priserne er nu faldet med 11 pct. siden april, og det er det største fald registreret i statistikkens levetid.

Ifølge Tore Stramer er bunden dog endnu ikke nået for ejerlejlighederne i Oslo.

»Vi forventer yderligere prisfald over de kommende måneder og ser tilmed en risiko for, at prisfaldet tager yderligere til i styrke.«

»Flere måneders prisfald kan således få køberne til at forvente yderligere fald og derfor være tilbageholdende med at købe. Det kan forstærke de negative effekter af kreditstramningen. Samtidig er antallet af færdigbyggede boliger steget til det højeste niveau i fire år«, forklarer cheføkonomen.

Selv om Tore Stramer ikke forventer, at det københavnske ejerlejlighedsmarked vil stoppe op på samme måde som i andre skandinaviske lande, mener cheføkonomen dog ikke, at man helt skal udelukke et prisfald.

»Når det er sagt, så viser udviklingen i såvel Oslo som Stockholm, at risikoen for prisfald bestemt ikke skal negligeres i København. Vores hovedscenarier er dog fortsat prisvæksten aftager til et niveau omkring 7 pct. næste år«, skriver Tore Stramer.