Nyt sommerhus på markedet er Danmarks dyreste

Find sejlerskoene frem, puds solbrillerne og slå kraven op på polo-shirten: Nordsjælland kalder på en ny sommergæst med pengepungen i orden.

Foto: Brix Westergaard. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er nemlig netop blevet udbudt en totalrenoveret liebhaverejendom direkte ud til vandet på Sjællands eksklusive nordkyst mellem Tisvilde og Gilleleje.

Og med 25 millioner kroner stående på salgsopstillingen er huset ikke bare blandt markedets dyreste - det er det dyreste sommerhus, der for øjeblikket er udbudt til salg i hele landet. Det oplyser Boliga.

For million-beløbet får køberen til gengæld også et sommerhus med 344 boligkvadratmeter og en grund på hele 5.505 kvadratmeter, der officielt hører til postnummeret 3230 Græsted, men som nærmere bestemt ligger i den lille sommerhusby Udsholt Strand ud til Kattegat.

Huset er til salg hos ejendomsmægleren Brix Westergaard, der i salgsopstillingen beskriver sommerhuset som en “liebhaverejendom med fantastisk havudsigt.”

Guldkysten på Nordsjælland

Foto: Brix Westergaard. Fold sammen
Læs mere

Det er altså ikke bare, når det kommer til hverdags-adresser, at Nordsjælland kan kalde sig Danmarks dyreste område.

Sidste år blev sommerhusene i de to feriebyer Tisvildeleje og Hornbæk nemlig i gennemsnit solgt for kvadratmeterpriser på henholdsvis knap 36.500 og godt 32.000 kroner. Det placerer kystbyerne på toppen af Sjælland som landets dyreste steder at købe sommerhus. Mens Egå lige udenfor Aarhus indtog tredjepladsen.

Og ser man på de dyreste enkelte ferie-retræter, der har skiftet hænder i år eller sidste år, er fem sommerhuse ifølge Boliga.dk solgt for mere end 15 millioner kroner. Af dem ligger de tre i Hornbæk og de resterende to i Tisvildeleje.

Højdespringeren var et 176 kvadratmeter stort sommerhus i Hornbæk - også helt ud til havet - der blev solgt for 23 millioner kroner.

Dermed kan det nyudbudte fritidshus i Udsholt Strand altså indtage endnu en topplacering, hvis det bliver solgt til en pris nær den, det netop har ramt markedet med.

Se sommerhuset her.