Nyt site for boligbytte

Frosten på boligmarkedet får flere til at satse på en direkte byttehandel to sælgere imellem.

Vil flere udveksle håndtryk efter boligbytte i stedet for et almindelig salg af boligen? Fold sammen
Læs mere
Foto: Foto: Colourbox

BoligBytBolig.dk præsenteres som en ny måde at handle ejerboliger på. Boligejere kan sælge og købe ejerboliger på én gang via bytteportalen, og det skulle ifølge bagmændene give boligejerne mange økonomiske besparelser - eksempelvis kan man spare man ejendomsmægler-salæret, man kan måske hurtige end i en kontant handel undgå dobbelt husleje, og så kan prisen for boligerne forhandles direkte ejerne imellem.

Lige nu er der over 70.000 boliger til salg, og priserne er ifølge de seneste tal faldet knap ti procent i 2008. Udsigterne for 2009 er heller ikke lyse - de fleste økonomer venter fald på yderligere omkring ti procent i år og cirka fem procent i 2010.

På BoligBytBolig.dk kan man selv vælge at søge efter potentielle boliger eller overlade databasen til at finde boligerne, der matcher dekriterier, som brugeren har indtastet.

Er man ikke selv så skrap med et kamera, kan man gennem hjemmesiden få en fotograf til at tage sig af den side af sagen, og man kan også få kontakt med en boligadvokat til at afslutte handlen.

Den nye boligside er ikke tilknyttet nogen mæglerkæde - men mæglerne har også selv fået øjnene op for denne mulige nye salgskanal og har oprettet deres egne boligbytte-systemer.

Læs også: Kæmpestor stigning i tvangsauktioner