Nyt og nyttigt til gastronomi

Læs mere
Fold sammen
Ifølge den danske importør Per Brun, indehaver af bageri/cafékæden Emmerys, kan det også klare en

tur i ovnen op til godt 200 grader, det går uden problemer i opvaskemaskinen, og det kan ikke slås i stykker.


Benyt

den store dybe tallerken Verde til sommerens salater, pris 170 kr., og sæt den flade tallerken under, pris 145 kr.


De

firkantede fade med skarpe kanter og knæk er velegnede til grillede salater, tapas og andre hapsere.


Priser fra 89 kr.

til 395 kr. afhængig af størrelse.


De små tapasskåle Europa f.eks. til tapenader og olie koster 69 kr.

for den runde og 79 kr. for den spidse.


Tv-koppen med den dråbeformede undertallerken transporterer sommerens lette frokostanretning

ned i havens fjerneste liggestol i én omgang, pris 215 kr.


Pyramidetallerkenen med fire små pyramider koster 499

kr.



Presser og slynge:

Pres citronen og de øvrige citrusser på Oxo''''s citruspresser med virkelig skarpe kanter

i selve keglen, så al saft udnyttes. Alt efter hvilken kegledel, der er opad, passer den til små eller store citrusfrugter. Desuden

opsamlingsrist til kernerne og skål med målestreger. Pris: 149 kr.


Salatslyngens kurv og skål kan benyttes

til skylning og si, inden salaterne slynges - ved håndkraft, der blot udmøntes i lette tryk på den store knap,

så kører slyngen selv. Pris: 299 kr. i almindelig størrelse, 229 kr. for miniudgaven.


Grøntsagsbørstens

"hår" er så hårde, at de klarer selv de mest kradsbørstige grøntsager, og børsten

kan ligge i den hule hånd, så der er styr på sagerne. Rengøres i opvaskemaskinen og koster 49.95 kr.


Alt

fra Oxo "Good Grips", der som vanligt haar sørget for, at alle redskaber ligger perfekt i hænderne og står

godt fast på arbejdsbordet. Det er rigtigt godt køkkengrej! (Brix Design)



Dressingshaker:Ryst selv dressingen

af dine yndlingsolier, vinaigrer og hjemmedyrkede krydderurter.


Tyske Alfi har i sædvanlig, gedigen kvalitet kreeret en

dressing-shaker, der kan rumme op til 250 ml (målestreger).


Opskriftsforslag med målestreger til diverse dressinger

er angivet på bægeret.


Vejledende udsalgspris: 129 kr.


(Thuesen Jensen)



Dansk vinderost:Alt hedder

"Light" nu til dags - også ostene, og den hollandske Cantenaar er blevet kåret til 2002''''s fornemste Light ost

på den internationale ostekonkurrence i Wisconsin i USA. Osten holder 30+/18 pct. og koster 140 kr./kg.


Cantenaar er en

fastost, en Maasdammer type, men med 25 pct. mindre salt og 40 pct. mindre fedt end den klassiske ost. Den lagrer i fire måneder

og opnår en intens smag uden at være stærk. Konsistensen er let kornet. Kanserveres traditionelt på/til brød,

men den er også velegnet i f.eks. quicher og tærter, da den smelter nemt. Og så har den - det "lighte"

til trods - en lækker smag. (Delimo)



Italien sott''''olio:Italienske husmødre har gennem tiderne været

kendt for deres fremragende grillede grøntsager, der opbevares i olie (''''sott''''olio''''), så man kan have glæde af dem

resten af året. Rækker tiden ikke til disse projekter, er de grillede, italienske grøntsager "Alis"

en brugbar genvej. De har trods behandlingen bevaret et fast og "kødfuldt" bid, og lagen (letkrydret solsikkeolie)

er behagelig, men på ingen måde dominerende. F. eks.: Tris di Verdure Grigliate (grillede auberginer, peberfrugter og

zucchini), Melanzane Grigliate (grillede auberginer), Zucchine Grigliate (grillede zucchini) og endelig Peperoni Grigliati (grillede

peberfrugter). Hvert glas rummer 280 g og koster omkring 30 kr. (Impital)