Nyt hus til kup-pris: Her bliver alle husene solgt under prisen

ARKIVFOTO 2015 af lejligheder til salg i Vanløse Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Løvgreen

Håber du at score en rabat på dit villakøb?

Så er chancen ganske stor i 33 danske byer, hvor minimum 90 procent af de huse, der har skiftet ejere i år, er blevet solgt til priser under udbudsprisen.

Det viser en opgørelse over hus-salg i 2017, som boligsiden Boliga.dk står bag.

Er du huskøber vil du således nok mene, at det ser bedst ud - mens du som hussælger nok nærmere ville sige, at det så værst ud - i Bramming og i Randers med postnummeret NV.

Her har sælgerne i allerflest handler været gavmilde - helt uden undtagelse er alle årets hus-handler i de to jyske byer nemlig gået i gennem til beløb under udbudsprisen.

Gevinst

Anderledes interessant ser det ud for de mennesker, der har haft til salg-skilte stukket i jorden i forhaven og klistret på vinduerne i deres hjem i Viby og Valby.

I de to storby-områder har knap 10 procent af huskøberne nemlig måtte punge ud med et højere beløb end udbudsprisen for at sikre sig drømmehuset.

Dermed er Viby og Valby de to steder i landet, hvor allerflest sælgere har fået mere end forventet for deres hus.

Til sammenligning er det blot tre procent af hele landets ejendomme solgt i 2017, hvor salgsprisen ligger højere end udbudsprisen, skriver Boliga.dk.

Oftest rabat på sommerhuse

I det hele taget er det langt de fleste af årets hushandler, der er indgået i købernes favør, når man ser på salgsprisen i forhold til den pris, mægleren havde sat ejendommen på markedet med.

På landsplan er det således 85 procent af alle hushandler, der i år er gået igennem med rabat, mens det er i 88 procent af alle sommerhushandlerne, at der har været noget for køberne at komme efter.

Lejlighedsejerne er derimod dem, der oftest får det, som de efterspurgte eller sågar endnu mere.

68 procent af ejerlejlighederne i Danmark er således handlet under prisen, mens 24 procent er handlet for det beløb, sælger har sat sig for.

Her kan du se, hvor mange villaer i dit område, der er blevet solgt til, over eller under udbudsprisen

*Der indgår kun postnumre i statistikken, hvor der har været foretaget min. 30 salg i alm. fri handel. I undersøgelsen er der taget udgangspunkt i boligens først kendte udbudspris sammenlignet med salgsprisen.