Nykredits prisstigninger kan skræmme kunderne væk

Stigninger i bidragssatserne hos Nykredit kan sende kunderne lige i armene på konkurrenterne, og især Jyske Bank kan komme til at spille Nykredit et puds.

Nykredit er ikke nervøs for kundeflugt på trods af stigninger i bidragssatserne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Dennis Lehmann

Stigninger i bidragssatserne hos Nykredit kan sende kunderne lige i armene på konkurrenterne, og især Jyske Bank kan komme til at spille Nykredit et puds.

Det skriver Børsen.

Nykredit og Totalkredit løfter til sommer bidragssatserne på både F1 og F3-lån og fastforrentede lån. Prisstigningerne er en del af en større plan for at blive klar til strengere kapitalkrav og gøre sig til i forbindelse med en børsnotering.

Nykredit er ikke nervøs for kundeflugt, og finansdirektør Søren Holm vurderer, at de andre aktører på markedet vil følge i hælene på Nykredit.

- Jeg tror, at de øvrige væsentlige spillere på det danske realkreditmarked kommer til at følge Nykredit, måske i slutningen af tredje eller fjerde kvartal, siger Søren Holm til Børsen.

Per Grønborg, analytiker hos Danske Markets, mener dog, at Jyske Bank kan komme til at spille Nykredit et puds, afhængig af, om banken vil forsøge at bruge de højere priser hos konkurrenten til at stjæle kunder, eller til at hæve sin egen indtjening.

- Den største usikkerhed knytter sig til Jyske Bank, og hvordan Anders Dam vil agere. Han er klart den sværeste bankdirektør at læse - nok også fordi han er den mindst tilgængelige for aktiemarkedet, og samtidig virker Jyske Banks prioriteter ikke lige så klare som de øvrige bankers, siger Per Grønborg til Børsen.