Nykredit: Store prisfald i vente på sommerhuse

Prisfaldet på sommerhuse vil tage til i 2009. Og kedelige økonomiske udsigter kan presse priserne endnu længere ned i 2010, viser analyse fra Nykredit.

Markedet for sommerhuse er sat mere eller mindre skakmat, konkluderer Nykredit. Fold sammen
Læs mere
Foto: Arkivfoto: Lea Mailandt Mathiesen

Da det i krisetider er nemmere at droppe køb af nyt sommerhus end en helårsbolig, vil priserne på fritidshuse dykke kraftigt i 2009.

Sådan lyder vurderingen fra Nykredit. Realkreditkoncernen forventer et fald på cirka 10 procent på landsplan i forhold til sidste år.

- Formuetab på friværdierne, stigende ledighed og dystre økonomiske udsigter slet og ret er en kedelig cocktail for fritidshusmarkedet. Og vi kan ikke udelukke, at prisfaldene på fritidshuse fortsætter ind i 2010, skriver Nykredit i en kommentar.

Aktiviteten på markedet for sommerhuse har været kraftigt faldende de seneste år, men alligevel har prisdykket på sommerhuse været meget små. Det forklarer Nykredit med den gunstige økonomiske udvikling indtil finanskrisens hærgen i efteråret 2008 og et sommerhusmarked, der var domineret af såkaldte "lystsælgere", som ikke var villige til at sætte prisen ned.

- Spillet mellem "lystsælgere" og stadigt mere tilbageholdende købere har således ophobet en udbudspukkel og sat markedet mere eller mindre skakmat, skriver Nykredit.

/ritzau/

Læs også: De billigste og de dyreste sommerhuse