Nye tal: Her bliver boligerne solgt hurtigst

Boligen bliver sat til salg, og nu er det bare at vente på den rette køber. Enkelte sælgere kan begynde at pakke flyttekasserne næsten med det samme, mens andre må væbne sig med tålmodighed.

Arkivfoto. Boligen bliver sat til salg, og nu er det bare at vente på den rette køber. Fold sammen
Læs mere
Foto: THORKILD AMDI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

8210 Aarhus V.

Kendt som hjemstavn for et hav af danske rappere, men det er faktisk også her, at nogle af Danmarks hurtigste boligsælgere holder til.

Bare 60 dage har det taget at sælge en villa eller et rækkehus i postnummeret, og dermed topper Aarhus V listen over landets korteste salgstider for villaer og rækkehuse i tredje kvartal. Det viser tal fra boligsiden Boliga*.

Det går dermed væsentligt hurtigere i den jyske storby end i landet generelt. For villaer og rækkehuse er den gennemsnitlige salgstid nemlig 173 dage, mens den for ejerlejligheder er 77 dage.

Lynhurtige ejerlejligheder

Der er da også områder, hvor selv Aarhus V må se sig slået af det brandvarme ejerlejlighedsmarked.

I Birkerød tog det således kun 36 dage at sælge en lejlighed, mens det i Nørresundby tog 38 dage og i Risskov 44 dage.

Det skriver Boliga.

Hurtigst i København var nordvest-kvarteret, hvor det kun tog 50 dage at få hjemmet solgt, mens det på Nørrebro tog 53 dage.

I den modsatte ende af skalaen tog det 219 dage at finde en køber til en lejlighed i Horsens, mens det tog 168 dage i Vejle.

Villaer med lange salgstider

Det er dog ikke kun lejligheder i visse området, det kan være svært at finde et match til. Også når det kommer til villaer og rækkehuse, kan der være postnumre, hvor det går trægt med salget.

I Hadsund blev husene i tredje kvartal solgt efter mere end et år, og den gennemsnitlige salgstid var således 441 dage. Lidt bedre gik det i Aars, hvor det tog 333 dage for et hus at få en ny ejer, mens det i Nykøbing Mors tog 319 dage.

Udover Aarhus V var det i Svenstrup J, det gik hurtigst med at finde en køber. Bare 70 dage skulle der til, før der var en ny ejer. Dernæst følger Valby og Glostrup med 72 dage, mens det i Vanløse tog 73 dage.

Her kan du se, hvor hurtigt lejligheder i din by bliver solgt.

Her kan du se, hvor hurtigt villaer og rækkehuse i din by bliver solgt.

*Boliga har opgjort salgstiden i henholdsvis andet og tredje kvartal 2016. Der er kun medtaget postnumre, hvor der har været minimum tyve handler i perioden. På grund af forsinkelse i tinglysningssystemet er ikke alle handler i tredje kvartal med i opgørelsen.