Nye selskaber tilbyder billig strøm

Nyt selskab lover besparelser på 10 procent i gennemsnit ved at skifte til det som leverendør af strøm.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skær ti procent af din elregning ved at skifte til det nyoprettede forsyningsselskab Switch. Sådan lyder det seneste tilbud på elmarkeder fra et nyt elselskab med Naturgas Fyn i ryggen.

 

Besparelsen er beregnet på baggrund af gennemsnitsprisen fra landets øvrige elselskaber, og den er ifølge adm. direktør Christian Hodal mulig, fordi Switch er en lille organisation udelukkende baseret på internet.

"Vi sælger ikke andet end el, og vi er en meget lille organistion," siger han.

Besparelsen er desuden beregnet på det seneste års priser på børsen for strøm, Nord Pool, hvor Switch dag for dag køber strøm billigst muligt.

Men det betyder også, at prisen for kunderne i Switch kan ændre sig måned for måned.

"Men historisk er prisen på strøm kun steget jævnt, og vores analyse over det seneste års priser viser, at vi havde kunnet levere en besparelse på 8 til 10 øre per kilowatt time," siger Christian Hodal.

Sekretariatschef Göran Wilke fra Elsparefonden kalder besparelsen stor.

"Hvis de virkelig kan levere det, så er de uhyggeligt dygtige," siger han og peger på, at et andet internetbaseret selskab, Modstrøm, også tilbyder billigere strøm.

Modstrøm har lagt sig på en pris 2 øre under den maksimumpris, som Konkurrencestyrelsen har fastlagt for forsyningsselskaber med forsyningspligt.

Dermed garanterer Modstrøm en besparelse på fem procent af den frie elpris, og selskabet handler desuden med specielt miljøvenlig strøm.